Wie is Annet?

Sinds 1992 werk ik in het onderwijs. Ik heb in de loop der jaren vele verschillende vakken gegeven. Mijn hoofdvak is Engels, waarvoor ik een 1e graads bevoegdheid heb. Ik heb daarnaast een 2e graads bevoegdheid voor Duits. Ik heb ook lesgegeven in informatica, studievaardigheden, Nederlands, handel en rekenen.

Al sinds 1996 ben ik steeds meer bezig om mijn collega’s te helpen bij het werken met ict in de les. Ik geef al jaren workshops aan docenten en management op het gebied van bepaalde software pakketten (o.a. Office toepassingen, SharePoint, Moodle) en heb ook projecten begeleid rondom video en gaming. In samenwerking met het Centrum voor Nascholing gaf ik ict-modules aan docenten in een LB-LC traject en dergelijke maatwerktrajecten geef ik nog steeds. De laatste jaren ligt de focus steeds meer op het vormgeven van onderwijs binnen het LMS Moodle en het bieden van maatwerk trainingen aan docententeams op het gebied van onderwijsontwikkeling en activerende didactiek.

Landelijk heb ik enkele jaren als ambassadeur van Kennisnet voor mijn school gewerkt en nu ben ik lid van het netwerk Onderwijs en Digitalisering. Ik maakte verder enkele jaren deel uit van het netwerk van MIE Experts van Microsoft en was lid van de themagroep docentondersteuning binnen het landelijke programma Doorpakken op Digitalisering. Ik heb daardoor een waardevol netwerk opgebouwd van mensen die in hetzelfde veld werken.

Naast mijn werk ben ik jarenlang actief edublogger geweest. Zo schreef ik tussen 2005 en 2012 over allerlei toepassingen van ict in het onderwijs. Ook schreef ik voor de blog www.office365inhetmbo.nl, die inmiddels niet meer bestaat. Ik gebruik Mastodon en LinkedIn om privé en zakelijk contact te houden met allerlei mensen uit het onderwijsveld en daarbuiten.